Nieuws

Het is ‘rustig’ geweest deze winter. In zoverre dat er deze keer niet iets is in- of bijgebouwd, al moesten er gedurende deze winterstop opnieuw scheuren worden gedicht, wat vooral voor veel overlast en extra werk heeft gezorgd. Dat lag zeker niet aan de bouwvakkers die netjes hebben gewerkt, maar – met of zonder stofzuiger erbij – sleuven in de muren slijpen doet nu eenmaal veel stof opwaaien. En dat landt, tja, uiteindelijk overal… Maar genoeg daarover.

In de tuin is bij tijd en wijle hard gewerkt, met veel hulp van Lisette Zwaga en Huib Rademakers. Aan de straatzijde is de, door eerdere stormen zwaar beschadigde, treurwilg verwijderd evenals andere kleine boompjes en struiken die het zicht op het pand steeds meer ontnamen. Ook de oude leilinden voor het voorhuis zijn weer gesnoeid. Het is nog niet helemaal klaar maar we krijgen weer meer zicht op de Muzeheerd.

Verder is er een begin gemaakt met de ordening van dingen. Van bijvoorbeeld alle knipsels over het museum. Of van de Museumcollectie, waarvan nu de complete Schatkist (zie ook: Nieuws 20-9-2013) is gefotografeerd en nagenoeg geheel is ingelijst.
En meer dingen.

Maar nu is vooral de komende voorjaarstentoonstelling ‘Spiegeling‘ van belang. Daartoe moest een boek worden geschreven, drukwerk worden gemaakt en het winterkoude museum moet nu ook weer warm worden ingericht. De afgelopen weken is het werk binnengekomen, per post, koerier of kunstenaar. Allerlei bespiegelingen hoopten zich op in de gangen en vertrekken van het museum. Worden we nog wel wegwijs in dit spiegelpaleis? Wordt het überhaupt nog wel wat? Toegegeven, daar is inderdaad nog wel het een en ander te doen, maar zondag 5 april moet het klaar zijn.

U bent welkom!

Museum Møhlmann

Museum MøhlmannPin It on Pinterest