Nieuws

Zondag 3 april vertrekt Rob Møhlmann voor een week naar Iran. Hij is een van de zes deelnemers die een presentatie verzorgen van het hedendaags Hollands realisme. Deze tentoonstelling wordt op 6 april geopend in het Museum for Contemporary Art in Teheran. De andere vijf kunstenaars zijn Ruud Verkerk, Douwe Elias, Ellis Tertoolen, Calra Roodenberg en Onno Boerwinkel. Het is voor dit zestal een buitenkans om een land als Iran, waar men alleen op uitnodiging inkomt, cultureel te verkennen.

Museumruimte in Teheran

Museumruimte in Teheran

Museumruimte

Museumruimte

De tentoonstelling wordt door de Nederlandse Ambassade ondersteund en medegefinancierd. De kunstenaars zullen dan ook op 5 april een diner krijgen aangeboden in de residentie van de Ambassadeur, waar ook een kleine selectie van het werk te zien zal zijn. De volgende dag is de grootse opening in het museum zelf.

Van Rob Møhlmann zullen zo’n 25 werken te zien zijn, vele op klein formaat, maar ook enkele topstukken als Craquelé en Het verdwenen denken. Met deze bijzondere expositie wordt in Iran voor het eerst een beeld gepresenteerd, waarin het onvervalste Hollandse Realisme zich in bescheiden breedte, maar van hoge kwaliteit, laat zien. Er golden vanuit het museum weinig restricties al zijn werken met het menselijk naakt uit den boze. Daar had Rob Møhlmann niet al teveel moeite mee: de werkelijkheid vindt hij al naakt genoeg.

Rob Møhlmann, Craquelé, 2001

Rob Møhlmann, Craquelé, 2001

Museum Møhlmann

Museum MøhlmannPin It on Pinterest