Nieuws

Het boek Realisten 2001 is het vierde in de gestaag groeiende reeks Realisten. Het fraai gebonden boek telt 144 illustraties over 152 pagina’s en kost slechts fl 49,50 (€ 22,50). Het is verkrijgbaar in het museum en te bestellen bij de boekhandel en op deze website. Overigens is Realisten 2000 nog steeds niet herdrukt, maar er lijkt wel wat beweging in de zaak te komen!

Realisten 2001 - 4e ORT - Museum MøhlmannIn tegenstelling tot het (afgekeurde) Realisten 2000 is Realisten 2001 een prachtig boek geworden met zeer veel fraaie kleurenafbeeldingen. De reeks als zodanig is ondertussen hard op weg om een belangwekkend tijdsdocument te worden waar het om een overzicht gaat van hedendaagse realistische en figuratieve kunst. Eigenlijk mogen deze relatief goedkope boeken dan ook niet in de boekenkast van de kunstliefhebber ontbreken. Haast u overigens wel, want van Realisten 1998 zijn er al niet zoveel meer; Realisten 1999 is nog redelijk verkrijgbaar. Van Realisten 2001 is driekwart al weg.

Realisten 2000Zoals bekend moest Realisten 2000 om druktechnische reden bij verschijnen al direct weer van de markt gehaald. Natuurlijk was het daarna de vraag wie voor deze slechte druk verantwoordelijk was. Geen onbelangrijke vraag, want daar is uiteraard (veel) geld mee gemoeid. Nu pas – een jaar later – ziet het er dan toch naar uit dat uitgever en drukker tot een oplossing gaan komen, maar of dat allemaal dit jaar nog zijn beslag zal krijgen, blijft de vraag…

 

Museum Møhlmann

Museum MøhlmannPin It on Pinterest