Nieuws

Unieke actie! Rob Møhlmann schilderde serie haarscherpe ‘portretten’ van metselstenen om een uitbreiding van zijn Museum te financieren.
Voor f 975,- metselt u mee en heeft u een origineel werk aan uw muur.

Rob Møhlmann, Steen-1, 2000, olieverf op paneel, 7,5 x 23,5 cm

Rob Møhlmann, Steen-1, 2000, olieverf op paneel, 7,5 x 23,5 cm

Is een tentoonstellingsruimte ooit af? Waarschijnlijk niet. Museum Møhlmann kampte echter al direct met een ruimteprobleem omdat – naast de Canto Collectie – onverwacht ook de fameuze Collectie Dieuwke Bakker gehuisvest diende te worden. Dat was zeker geen straf, maar elke rek was daarmee direct uit het gebouw; het depot sneuvelde en zelfs de boekenhoek werd niet meer dan dat: een hoek. Nu gaat het uiteindelijk om de schilderijen. Natuurlijk. En die hangen er ook allemaal, breeduit en goed verlicht. Maar de werkbaarheid binnen het gebouw mag zeker niet onderschat worden. Een uitbreiding is dan ook even wenselijk als noodzakelijk.

Detail van Steen-1, 2000, olieverf op paneel, 7,5 x 23,5 cm

Detail van Steen-1, 2000, olieverf op paneel, 7,5 x 23,5 cm

Nu ontvangt Museum Møhlmann geen cent subsidie of sponsorgeld. Alles is tot nu toe met eigen middelen opgezet en gefinancierd en helaas was daarbij het opnemen van nieuwe kredieten onvermijdelijk. Ook hier is de rek er dus volledig uit. En toch: handje ophouden willen we niet.

Om de noodzakelijke aanbouw (kosten ca. f 165.000,-) mogelijk toch te kunnen verwezenlijken is een constructieve actie bedacht. De afgelopen tijd heeft de schilder Rob Møhlmann zonder ophouden gewerkt aan een serie kleine schilderijen van telkens één simpele bouwsteen. Uiteraard geschilderd in zijn zeer precieze stijl én op ware grootte. Bovendien wandelt op elke steen een lieveheersbeestje. Geen enkele steen is gelijk aan een andere. Daarbij is zeker geen gebruik gemaakt van handige trucs om snel tot massaproductie te komen. Integendeel: iedere steen heeft de volledige aandacht van de schilder geëist en gekregen. Elke steen is dan ook zonder meer uniek.

Stenen voor kunst, kunststenen voor u

Elk paneel meet 7,5 x 23,5 cm en is ingelijst. Deze absoluut originele Møhlmannen zijn te koop voor f 975,- per stuk. Een wel zeer lage prijs, want de kleinste Møhlmann kost al gauw het dubbele. Belangrijk is echter dat u door uw aankoop een wezenlijk steentje bijdraagt aan ons platform voor realistische en figuratieve kunst, ofwel voor kunst die wat voorstelt. En tegelijkertijd heeft u een echte Møhlmann aan de muur.

Hoe komt u in het bezit van een steen voor uw muur?

Simpel. U kunt langskomen tijdens onze openingstijden en de steen van uw keuze direct meenemen. U kunt de steen ook gewoon bestellen door f 975,- over te maken op giro 6798396 t.n.v. Museum Møhlmann te Venhuizen. De verzendkosten nemen wij voor onze rekening.

Vol vertrouwen zien we uw opbouwende reactie tegemoet,

Rob en Laura Møhlmann

Museum Møhlmann

Museum MøhlmannPin It on Pinterest