Kunstdrukken

Giclées

Art Revisited maakte van meerdere werken van Rob Møhlmann een giclée. Deze  zijn in het museum verkrijgbaar, maar ook hier te bestellen. De giclées zijn allemaal ingelijst.
Een giclée is een uiterst precieze kunstreproductie. De zeer hoge kwaliteit wordt bereikt door het gebruik van de laatste digitale technieken; van licht-echte inkten; piëzo-printertechniek en eerste kwaliteit papier. Een giclée is dus geen originele grafiek, maar wel het hoogst bereikbare in de reproductietechniek (zo kennen deze reproducties bijvoorbeeld geen drukraster meer). Bij elke giclée hoort een certificaat, getekend en genummerd, want de oplagen zijn gelimiteerd. Bijzonderheid bij deze gicléés: ze zijn even groot als het originele kunstwerk.

Let op: Bij een ingelijste giclée komt ook veel handwerk kijken. Indien niet op voorraad kan de bestelling twee weken in beslag nemen.
De verzendkosten zijn € 9,95.

Originele grafiek

Ets

Tussen 1979 en 1986 maakte Rob Møhlmann ongeveer 15 etsen. Vaak in een kleine oplage (tussen de 9 en de 40 exemplaren) en altijd van de eerste opzet tot de laatste afdruk geheel zelfstandig vervaardigd. Echt actief worden die niet verkocht, vooral omdat de schilder ze voornamelijk voor eigen genoegen gemaakt heeft. Voor één daarvan wordt hier een uitzondering gemaakt ten behoeve van de Cantoliefhebber.

De ets ‘Een blik op de werkelijkheid‘ werd in 1986 gemaakt om het inlijsten te financieren van het Cantoproject. Møhlmann (toen 30 jaar) zit voor de spiegel met vlak voor zich: het bekende blikje. De hoorn van de telefoon ligt naast de haak. Geheel linksboven hangt in de schaduw een andere ets: een iets ouder geëtst zelfportretje uit 1984. Dit zelfportretje is overigens terug te zien in de deksel van de schilderkist die staat afgebeeld in Canto 115 en Canto 117. Op Canto 119 is de ets ‘Een blik op de werkelijkheid’ zelf zichtbaar, rechts naast het beeld in de achtergrond.

Litho’s

In 1998 maakte Rob Møhlmann zijn eerste (en enige) twee steendrukken. Beide werden in opdracht gemaakt voor Art & Invest Limited Editions BV. Er verscheen voor deze uitgeverij een handelseditie in een genummerde en gesigneerde oplage van 150 exemplaren. Daarbuiten bestaat een speciaal genummerde en gesigneerde oplage van 20 exemplaren als ‘e.a.-oplage’, een kleine oplage voor de kunstenaar zelf.

Møhlmann tekende deze twee litho’s naar twee bestaande schilderijen van hemzelf. Vanzelfsprekend deed hij dat – nadat hij zich razendsnel de techniek eigen had gemaakt – eigenhandig op de 5 levensgrote stenen die voor de uiteindelijke afdruk nodig waren. Tot de laatste afdruk was hij aanwezig bij Steendrukkerij Forrer te Hilversum, waar de prenten met groot vakmanschap in 12, respectievelijk 10 drukgangen werden gedrukt op een geweldige pers, een Johannisberger uit 1926.

Museum Møhlmann

Museum MøhlmannPin It on Pinterest