Nieuws

De overzichttentoonstelling van Rob Møhlmann had wat de organisatie betreft nogal wat voeten in aarde. Niet alleen moesten allerlei eigenaren van werken worden opgespoord, ook moesten zij bereid worden gevonden hun werk(en) in bruikleen af te staan.

Roodbostje, Rob Møhlmann, 2002, olieverf op paneel, 13,5 x 30cm

Roodbostje, Rob Møhlmann, 2002, olieverf op paneel, 13,5 x 30cm

Daarnaast moesten veel werken tijdelijk worden weggehaald om te worden gefotografeerd. Uiteindelijk loonde zich al die moeite en waren er ruim 200 werken op de tentoonstelling te zien. Een unieke zaak, want een dergelijke operatie zal niet snel nog eens kunnen worden opgezet en uitgevoerd. Gelukkig is er ook nog het boek ‘Zoektocht naar de werkelijkheid‘, waarin vrijwel alle tentoongestelde werken (en meer) staan afgebeeld.

De tentoonstelling zelf werd maar liefst door ruim 2000 mensen bezocht. Op enkele vogellijkjes na (door alle eeuwen heen bij schilders favoriet, maar niet bij het publiek) werd al het recente werk dat wel te koop was, verkocht. Zelfs enkele werken uit de vroege jaren 80 die nog in het bezit waren van de schilder vonden een nieuwe eigenaar. De schilder en zijn vrouw konden na afloop weer rustig ademhalen, in de wetenschap dat het voortbestaan van het museum weer een jaar veilig is gesteld en de Møhlmann Collectie wellicht weer wat zou kunnen worden uitgebreid.

Museum Møhlmann

Museum MøhlmannPin It on Pinterest