Nieuws

Nee, vandalen hebben bij ons gelukkig niet huisgehouden, maar gedurende de winterstop heeft Laura hard gewerkt aan de totale verplaatsing van de museumcollecties. Tot voor kort waren daar twee van te zien in de aanbouw van het museum, terwijl in het hoofdgebouw de wisseltentoonstellingen werden gehouden, waar echter ook de Canto-Collectie hing. Doordat de museumcollectie de laatste jaren toch wel in omvang is toegenomen werd besloten om hier nu het hoofdgebouw voor te reserveren. Daar hangen nu zo’n 130 werken van collega’s die Rob en Laura Møhlmann in de loop der jaren aanschaften. Bovendien hangt daar de complete Canto-collectie van 124 paneeltjes, en zo’n 30 schilderijen van Rob Møhlmann zelf. Op deze wijze wordt de overzichtelijkheid groter, komen de collecties beter uit de verf en wordt het ‘museale’ aspect wat duidelijker.

Interieur museum

Interieur museum

In de aanbouw worden nu de wisseltentoonstellingen gehouden. Vaak is dat een solist met een daaraan parallel lopende groepstentoonstelling. Hoewel de ruimte voor deze tentoonstellingen toch niet echt veel kleiner is, hebben we toch besloten dat we hier voortaan hooguit 15 tot 18 realisten per keer laten zien, wellicht met wat meer werk. Op deze wijze komt een ieder nog beter tot zijn recht.

Op elke regel bestaat één uitzondering en dat is in dit geval de jaarlijkse Onafhankelijke Realisten Tentoonstelling. Dan gaat het hele museum op de schop en verdwijnt vrijwel alles (tijdelijk – geen angst!) in het depot, want dan wordt er ruim baan gemaakt voor het klaterende werk van maar liefst 60 Realisten.

Museum Møhlmann

Museum MøhlmannPin It on Pinterest