Nieuws

De afgelopen zomerstop (2003) is er onafgebroken gewerkt aan het in orde maken van een nieuwe ruimte aan het museum. Deze zeer ruime kamer behoorde eigenlijk bij het woonhuis en deed al jaren dienst als opslagkamer, als zolder op de begane grond.

Ondanks de behoorlijke afmetingen kende ook deze kamer zijn grenzen, want na jaren van bandeloos dumpgedrag bleek tenslotte enkel nog sprake van een uiterst smal looppad tussen torenhoge, wankele stapels bestaande uit van alles en nog wat. Er moest dus opgeruimd en geruimd worden alvorens een begin gemaakt kon worden. Bovendien moest om elders opslagruimte te scheppen de kelder worden aangepakt en het depot worden aangepast. De ellende met dit soort plannen is dat je uiteindelijk het tuinhekje staat te repareren omdat alles in elkaar blijkt te grijpen. Overigens lijkt hiermee wel de uiterste grens van onze museale expansiedrift bereikt.

In deze kleine zaal is de Collectie Dieuwke Bakker Stichtster Galerie Mokum) ondergebracht. Uit deze verzameling (voorheen bekend als: de Mokum Collectie) van zo’n 90 werken zal telkens een zaalvullende selectie worden getoond. Na elke zomer- of winterstop is er een andere selectie te zien.

9-sept-2003-1 9-sept-2003-2 9-sept-2003-3

Museum Møhlmann

Museum MøhlmannPin It on Pinterest