Links

Realisten

Har Sanders
Har Sanders (1929) is een schilder van de werkelijkheid. Oppervlakkig en diepzinnig. De huid van de werkelijkheid wordt namelijk in de huid van zijn schilderijen herbeleefd, terwijl de sporen die de tijd op die huid hebben achtergelaten bij dragen tot een koel maar dramatisch effect.

Henk Helmantel
Henk Helmantel is een gevestigde naam op het gebied van het stilleven, maar ook in zijn kerkinterieurs bezingt hij het spel van licht en ruimte in treffende toonaarden.

Wilfried van den Boorn
Als we de realisten geografisch moeten onderverdelen behoort Wilfried van de Boorn tot de Zuidelijken. Schildertechnisch maakt dat niet uit, maar zijn stillevens, waarin regelmatig bloemen opduiken zijn zeker wat uitbundiger dan die men in het Noorden aantreft.

Hilde Wolters
In het werk van Hilde Wolters spelen natuur en dieren een grote rol, maar de ongelooflijk fijne techniek waarin ze dat alles uitvoert, vraagt om minstens zoveel aandacht en bewondering.

Chris Herenius
Technisch heel knap en artistiek uiterst fijnzinnig. Zijn werk bestaat hoofdzakelijk uit stillevens en lijkt vooral bedoeld voor fijnproevers: picturaal, verstild en poëtisch. Hij beheerst de techniek van gouache, aquarel, acryl- en olieverf even goed en kan dus zelfs het onderwerp en de beoogde sfeer laten uitmaken in welke techniek hij zijn stilleven uitvoert.

Jannes Kleiker
Jannes Kleiker schildert veelal het vrouwelijk naakt, maar de laatste tijd duiken ook paarden en koeien in zijn werk op.

Gezien van de Riet
Gezien van de Riet schildert met tempera- en olieverf landschappen, vooral bomen, zee, sneeuw en wolken. Ze is een rasechte tekenaar en werkt graag met pastel. Ook de mens verveelt haar nooit.

Aad Hofman
Aad Hofman maakt minutieuze schilderingen van vooral stillevens waarin de kwetsbaarheid en de vergankelijkheid centraal staan.

Herman Tulp
Herman Tulp is regelmatig bij Museum Møhlmann te zien. Hij staat vooral bekend om zijn aangename en intieme stillevens, maar ook met het vrouwelijk naakt staat hij zijn mannetje.

Janhendrik Dolsma
U kunt hier informatie vinden over de achtergronden van Dolsma’s werk, over komende exposities en natuurlijk kunt u een aantal van zijn schilderijen bekijken.

Robert Daalmeijer
Zijn klassiek ogende stillevens zijn met zeer fijne penseelstreek opgezet. Toch zijn zij in een modern jasje gegoten. Zijn stillevens bevatten veelal contrast in zowel kleur als onderwerp. Daarentegen schildert hij portretten vaak in mysterieuze sfeer, met weinig tot geen contrast.

Ed Ubels en Dina Belga
Ed Ubels en Dina Belga zijn twee kunstenaars uit het hoge noorden (Wagenborgen), die allebei hun opleiding aan de Academie Minerva ontvingen. Voor Ed vormt Ierland een onuitputtelijke inspiratiebron; voor Dina is het vaak plant en dier.

Magda Francot
De wereld van Magda Francot is een plaats van Illisionair Realisme – scènes uit haar verbeelding vermengt met de inspiratie die ze haalt uit muziek en literatuur”. Kom meer over haar ‘fine Symbolic Art and Portraiture’ te weten op haar website.

Roger Braun
Roger Braun is de enige die ooit stage liep bij Rob Møhlmann. Ondertussen timmert hij hard aan de weg en op deze site is te zien tot welk eigentijds werk hij ambacht en visie weet te combineren.

Dinie Boogaart
Op haar website zijn haar biografie, portretten, landschappen en naakten te vinden. Ook vind je hier informatie over de galerie en allerlei nieuwtjes.

Rein Pol
Op de website van Rein Pol zijn werken van zijn hand en details daarvan te zien, maar ook hoe hij de basis opzet voor een nieuw schilderij. Verder zijn foto’s te zien van ‘Rein Pol aan het werk’ en is er achtergrondinformatie over de schilder te vinden.

Link ruilen?

Uw link op deze pagina?
Neem contact op over de voorwaarden.

Diverse

Museum zoeken
Museumzoeken plaatst alle musea van Nederland op haar site. Niet alleen zoeken dus, maar ook vinden.

Art Salon Holland, Nederlandstalige Kunstencyclopedie online
Database voor Kunst in Nederland – met links naar websites van Nederlandse galeries, kunsthandels, kunstenaars, kunstuitleencentra, kunstbeurzen, kunstveilingen & Uitleg over begrippen van beeldende kunst en kunstgeschiedenis.

Realistischkunstschilders.nl
Overzicht Nederlandse en Vlaamse realisten, galeries, kunstmanifestaties en kunsthandelaren.

De Museumserver
Het platform voor de Nederlandse musea op Internet. Een uitgebreide index wijst de weg naar informatiepagina’s, homepages en sites van zo’n 300 musea in Nederland.

Helens Webstudio
Hèlen Daalmeijer staat bekend om haar vlotte, accurate en creatieve aanpak bij o.a. het maken van websites. Toen de website van Museum Møhlmann (sinds juli 2000) onderhand echt wel eens aan verjonging toe was, werd geen moment geaarzeld en voor haar studio gekozen. Tot volle tevredenheid. 

Museum Møhlmann

Museum MøhlmannPin It on Pinterest