Nieuws

Museum Møhlmann is door VVV Delfzijl genomineerd voor de VVV Rob de Bes Award 2012. Dit is een stimuleringsprijs van de hele VVV-sector en bestaat uit een trofee en een geldbedrag van 10.000 euro. De VVV-sector wil met deze prijs verrassende of vernieuwende initiatieven belonen en een duwtje in de rug geven. Museum Møhlmann is één van de ruim 40 genomineerde organisaties in het land. Welke organisatie de prijs uiteindelijk mee naar huis mag nemen, ligt in uw handen. U kunt ons helpen door op ons te stemmen. Vanaf nu vindt u (t/m 31 juli) de stemknop op de homepage van onze website: www.museummohlmann.nl.

VVV-AwardMuseum Møhlmann is inderdaad een opmerkelijk verschijnsel in Appingedam (sinds 2008, maar daarvoor al actief in Noord Holland, vanaf 1995). Sinds de verhuizing naar het ‘verre’ Noorden bezoeken meer mensen dan ooit dit sfeervolle museum voor realistische en figuratieve kunst. Uit een klein onderzoek blijkt dat een kwart tot een derde van het bezoekersaantal van 1,5 tot 3 uur rijden komt, soms zelfs nog verder. Ook de Duitse buren beginnen steeds meer het museum te ontdekken. Voorts blijkt dat een flink aantal mensen overnachtingen boekt in naburige hotels of pensions, of in Appingedam en omgeving wat gebruikt. Belangrijker is echter dat een bezoek aan het museum als uiterst plezierig wordt ervaren en zeker de moeite waard. En dat de kwaliteit van de kunst, de collecties, de wisseltentoonstellingen, de kwantiteit (4-500 kunstvoorwerpen) en niet in de laatste plaats het gebouw zelf of de tuin, een bijzondere indruk achterlaten. Zozeer zelfs dat men dit regelmatig bij vertrek aan de balie meldt. Waar vind je tegenwoordig nog zoiets? En dat gewoon op eigen kracht, zonder subsidie of sponsoren.

Toch zal het meedingen naar deze Award nog knap lastig worden, want slechts die vijf organisaties die de meeste publieksstemmen weten te vergaren worden ten slotte beoordeeld door een vakkundige jury onder leiding van de Commissaris van de Koningin in de provincie Zeeland, mevrouw Karla Peijs. Wie uiteindelijk de prijs in ontvangst mag nemen wordt bekendgemaakt tijdens het VVV-congres op donderdag 27 september in Apeldoorn. Of Museum Møhlmann een kans maakt ligt nu in uw handen… mailt het voort, mailt het voort!

 

Museum Møhlmann

Museum MøhlmannPin It on Pinterest