Nieuws

Om de nieuwe vleugel feestelijk in te wijden werd staatssecretaris Rick van der Ploeg benaderd met het verzoek om nu eens niet een museumvleugel van een paar miljoen aan gemeenschapsgeld te komen openen, maar eentje van ongeveer twee ton, particulier geleend.

Idee achter deze invitatie was dat het de staatssecretaris toch als muziek in de oren moest klinken als een kunstenaar niet alleen zelf de broek ophaalt, maar, samen met zijn vrouw, ook nog eens voor wat leven zorgt in Neerlands kunstzinnig landschap.

Na enkele weken ontvingen wij – onder de beste gelukwensen – een afwijzend bericht van het Ministerie van O C en W en wel van het Secretariaat Bureau Bezoeken en Kabinet. Het bleek dat de minister meer te doen had en dus keuzes moest maken. Bij die keuzes speelde het genereren van publiciteit een belangrijke rol. Deze werd in ons landelijke dorpje, befaamd overigens om zijn witlof- en bloemkoolculturen, kennelijk niet verwacht en zo zullen we het in februari 2001 zonder een welkomstwoord van onze betrokken staatssecretaris voor Kunst & Cultuur moeten doen.

Museum Møhlmann

Museum MøhlmannPin It on Pinterest