Exposities

Archief
Kunstenaars:

Technieken:

Duur expositie:
15 maart 2020 t/m 1 juni 2020
Publicatie/Boek:

Museum gesloten vanwege Corona Crisis
Service

Museum gesloten vanwege Corona Crisis

Museum Møhlmann zou begin april opengaan met de herdenkingstentoonstelling ‘In het spoor van Jan Mankes’.
Het museum zal echter tot nader order gesloten blijven en volgt hiermee de richtlijnen van het RIVM en overheid. Museum Møhlmann hoopt alle bezoekers weer te kunnen verwelkomen (voorlopig) ná 1 juni 2020 en zal de bezoekers van de ontwikkelingen op de hoogte houden via deze website.

 

Bij de herdenkingstentoonstelling ‘In het spoor van Jan Mankes’ verschijnt het wat andere, weliswaar kunsthistorische, maar ook wat persoonlijker, Mankesboek: ‘In het spoor van Jan Mankes’. Dat begint al met een persoonlijk voorwoord van kleindochter Anneleen Mankes. Het boek telt 120 pagina’s met heel veel illustraties. Uitgevoerd in full-color én met harde kaft. Daarin trekt uw ontdekkingsreiziger Rob Møhlmann zo’n 15 bijzondere sporen na, die o.a. de vondst van Mankes’ tot nu toe onbekende geboortehuis opleverde. Maar ook zijn zoon Beint komt aan bod, twee keer zelfs. En het huis in Eerbeek, waar zich later nog meer gebeurtenissen afspeelde en opnieuw een schilder geboren werd. Het boek sleurt je mee op een spannende, zeer rijk geïllustreerde ontdekkingsreis. Met natuurlijk de vier nieuw ontdekte werken, en echt: nog veel meer! Het boek kost €19,50 en verschijnt in een kleine oplage en niet in de boekhandel.

Voor wie de komende tijd verhinderd is om naar het museum te komen: bestellen kan via onze online winkel. Zodra het boek er is (verwachting: eind maart-begin april), wordt het per ommegaande geleverd.

 

Museum Møhlmann ligt al aan de rand van Nederland, maar door de isolerende werking van de coronacrisis leek het, in denkbeeldige zin, bijna over de Waddendijk te worden gedrukt om in vergetelheid kopje onder te gaan. Daartegen is door museumdirecteur Rob Møhlmann met hulp van kunstenaars Huib Rademakers en Ed Ubels een dam opgeworpen.

“Mankes The Movie” is het niet helemaal geworden, maar er is wel een filmimpressie uitgerold van de expositie “In het spoor van Jan Mankes”:

 

Museum Møhlmann

Museum MøhlmannPin It on Pinterest