Exposities

Archief
Kunstenaars:
94 realisten en figuratieven
Technieken:
diverse
Duur expositie:
21 september t/m 14 december 2014
Publicatie/Boek:
Realisten 2014 (bestelwijze: zie onder)
16e Onafhankelijke Realisten Tentoonstelling
Service

Bij deze tentoonstelling verschijnt het 16e deel in de serie Realisten (208 pagina’s, full-color, harde kaft) in beperkte oplage. Naast 2 werken in kleur van elke kunstenaar, is er een voorwoord en het artikel Het verdicht moment, een overpeinzing over ‘het moment, de tijd en de kunst’.
Voor wie de komende tijd verhinderd is om naar het museum te komen: bestellen kan via onze online winkel.

16e Onafhankelijke Realisten Tentoonstelling

Het jaarlijkse brede overzicht van hedendaagse realistische en figuratieve kunst

Jawel: het laatste kwartaal van het seizoen. Als vanouds ingeruimd voor de jaarlijkse ORT, de 16e editie. Vierennegentig kunstenaars laten bijna 500 prachtproeven van hun kunnen zien.

De werkelijkheid in de beeldende kunst… een combinatie die door de heersende kunstelite nog immer niet bijster hoog wordt aangeslagen en dat duurt nou al bijna zo’n halve eeuw. Rob Møhlmann daarentegen voert haar al sinds zijn eerste penseelstreek in 1977 hoog in het vaandel. Niet alleen in zijn eigen kunst, ook in die van zijn collega’s. En dan maakt het niet uit of zij de vlotte of de vlijtige penseelstreek voeren, of ze figuratief of realistisch bezig zijn. Als het maar kunst is die wat voorstelt en als de kunstenaar daarbij maar een eigen gezicht heeft ontwikkelt. Met dat uitgangspunt organiseerde hij in 1998 de Eerste Onafhankelijke Realisten Tentoonstelling (ORT) met destijds 30 vermaarde deelnemers. Dit jaar vindt alweer de 16e editie plaats en doen bijna 100 gerenommeerde collega’s mee. De oudste is 86 en de jongste is 29 en daartussen spreidt zich een waaier aan ervaring, inzicht, techniek en karakters, die elk jaar opnieuw verrast.

Eén maal per jaar: de ORT, de langstlopende en grootste realistententoonstelling van Nederland. In Museum Møhlmann te Appingedam. Kom, kijk en geniet.

Deelnemende kunstenaars

Christiaan Afman, Piets Althuis, Dina Belga, Natascha van de Berg, Peter Boekholt, Wilfried van den Boorn, Klaas Weremeus Buning, Robert Daalmeijer, Piet Deunhouwer, Hans Dolieslager, Janhendrik Dolsma, Ralph Douglas, Siemen Dijkstra, Marcel Duran, Peter Durieux, Ger Eikendal, Douwe Elias, Hendrik Elings, Sara van Epenhuysen, Jan Willem Eskes, Frâns Faber, Hans Feyerabend, Magda Francot, Flip Gaasendam, Rosalie Hammink, Jos Handgraaf, Jaap Hartman, Charles Henri, Annet Hiltermann, Christa Hoek, Aad Hofman, Martin Hogeweg, René Jansen, Monica Jonkergouw, Romee Kanis, Wim van der Kant, Lieuwe Kingma, Jannes Kleiker, Keimpe van der Kooi, Cis Koetse, Michiel Kranendonk, Francien Krieg, Marjolein Kruijt, Rob de Lange, Jelle Leek, Jan van Loon, Deborah Makkus, Andrijana Martinovic, Clary Mastenbroek, Harry Meerveld, Arthur Meijer, Yvonne Melchers, Erik van Ommen, Theo Onnes, Dick Oostra, Panthaleon, Drago Pecenica, Rein Pol, Hinke Posthuma, Grietje Postma, Adolfo Ramón, Henk Renting, Gezien van de Riet, Roelof de Roo, Ruth van Royen, Har Siekman, Robin d’Arcy Shillcock, Janine Starke, Peter Smit, Ingrid Smuling, Hilda Snoeijer, Ewald Sorbi, Ton van Steenbergen, Jan Jaap Stigter, Frea Stuurwold, Renso Tamse, Herman Tulp, René Tweehuysen, Ed Ubels, Van der Vegt, Elysia Verhoeven, Ruud Verkerk, Roos van der Vliet, Wilma van der Vliet, Gerrit de Vries, Gerrie Wachtmeester, Cas Waterman, Marije van Wieringen, Hiske Wiersma, Dorry van de Winkel, Marijke ten Wolde, Hilde Wolters, Adriana van Zoest, Theo Zwinderman

 

 

 

Museum Møhlmann

Museum MøhlmannPin It on Pinterest