Exposities

Archief
Kunstenaars:
diverse
Technieken:
diverse
Duur expositie:
11 juli t/m 14 september 2014
Publicatie/Boek:

Met Rembrandt op Zolder
Service

Met Rembrandt op Zolder

Eigen Collectie, Aanwinsten, Oude Meesters op Zolder en een verkooptentoonstelling met werk van 20 Meesters van Nu

Begin dit jaar werd voor het eerst de Top 100 samengesteld (Stichting Kunstweek) van particuliere Nederlandse Kunstcollecties. Dat is een lijst geworden van vaak zeer welgestelden. Daar kan kunstenaar Rob Møhlmann zeker niet onder gerekend worden. Toch staat hij wel met zijn collectie in de lijst. Een collectie die bovendien te bezichtigen is in zijn eigen museum in Appingedam. De Zomertentoonstelling kent dit jaar dan ook geen geen specifiek thema, maar wel 3 verdiepingen vol kunst die wat voorstelt…

RembrandtBegane grond:
Een mooie (verkoop)expositie met even aantrekkelijk als betaalbaar werk van 20 kunstenaars. Prachtig werk van: CHRISTIAAN AFMAN, PETER BOEKHOLT, JOOST DOORNIK, RALPH DOUGLAS, PETER DURIEUX, HENDRIK ELINGS, FLIP GAASENDAM, RENÉ JANSEN, ANDRIJANA MARTINOVIC, YVONNE MELCHERS, REIN POL, INGRID SMULING, TON VAN STEENBERGEN, RENÉ TWEEHUYSEN, RUUD VERKERK, WILMA VAN DER VLIET, GERRIT DE VRIES, HISKE WIERSMA, MARIJKE TEN WOLDE, THEO ZWINDERMAN.
Ook beneden te zien: de Kleine Gotische Kamer met pareltjes uit de Middeleeuwen en een deel van de eigen collectie.

Eerste verdieping:
Daar wordt een grote opstelling van de eigen collectie getoond met o.a. de nieuwe aanwinsten van het afgelopen jaar. Dat zijn er veel, waaronder werken van DICK AERTS, EPKO CORDÈL, CHARLES DONKER, MARCEL DURAND, SIEMEN DIJKSTRA, ELLEN DE GROOT, HENK HELMANTEL, JEROEN HENNEMAN, OTTO B. DE KAT, DICK KET, WILLEM DEN OUDEN, REIN POL, HAR SANDERS, RUUD VERKERK, ROOS VAN DER VLIET, ADRIANA VAN ZOEST en anderen.

De zolder:
Middels een ruim 5 meter lange trap is deze zomer de museumzolder ontsloten, geheel ingericht als prentenkabinet voor grafiek uit de 16e en 17e eeuw. De grafiekzolder gaat open onder het motto: ‘Met Rembrandt op Zolder’, want naast twee etsen van zijn hand zijn er nog talrijke andere stukken te zien. Zoals bijvoorbeeld werken van LUCAS VAN LEYDEN, ADRIAEN VAN OSTADE, CORNELIS BEGA, ANTHONIE WATERLOO, KAREL DUJARDIN, JAN VAN DE VELDE, maar ook werken van Duitse Meesters als ALBRECHT DÜRER, HEINRICH ALDEGREVER, ALBRECHT ALTDORFER, HANS SEBALD BEHAM en vele anderen. Ook zullen er tekeningen uit de Gouden Eeuw te zien zijn en zelfs wat kleine paneeltjes!

En misschien weet u het nog wel uit uw jeugd… zolders zijn altijd spannend, ze noden uit tot verkenning en ontdekking. Dus kom gauw, want voor je ‘t weet, is de zomer weer voorbij…

Museum Møhlmann

Museum MøhlmannPin It on Pinterest