Scherpschilder – aan de rand van de realiteit

 20,50

“In de realistische schilderkunst is alles al eens gedaan” of “stillevens zijn saai en stoffig”. Deze twee veelgehoorde uitspraken lijken opmerkelijk genoeg niet te gelden voor de zeer realistisch werkende Rob Møhlmann.

Uitverkocht

Beschrijving

“In de realistische schilderkunst is alles al eens gedaan” of “stillevens zijn saai en stoffig”. Deze twee veelgehoorde uitspraken lijken opmerkelijk genoeg niet te gelden voor de zeer realistisch werkende Rob Møhlmann. Als geen andere schilder van deze tijd heeft de schijnbaar doodgebloede begrippen ‘realisme’ en vooral ‘stilleven’ nieuw leven ingeblazen.
Zijn werk onderscheid zich door een weergaloze techniek, vaak volstrekt pretentieloze onderwerpen, een al vroeg volgehouden werkwijze die uitgaat van een schaal van 1 op 1, en zeer verrassende innames van standpunten. Niet alleen het bekende Cantoproject (1982 – 1993), een serie van 124 schilderijen, is daar een goed voorbeeld van; ook zijn meest recente werk, loodrecht van boven waargenomen, doet de kijker de alledaagse werkelijkheid als fris en nieuw ervaren.

Omvang: 140 bladzijden.
Formaat: 24,5 x 17,5 cm.
Illustraties: 105 waarvan 94 in kleur.
Uitvoering: harde band, gebonden.
Uitgeverij: Van Soeren & Co, Amsterdam.
ISBN: 90 6881 078 2.

 

Museum Møhlmann

Museum MøhlmannPin It on Pinterest