Ik ben een eilander

 2,30

Het boekje Ik ben een eilander werd speciaal ter gelegenheid van de Kunstmaand Ameland 1998 geschreven door de schilder Rob Møhlmann. In een vlot geschreven verslag, humoristisch en met de nodige zelfspot, 

Uitverkocht

Beschrijving

Het boekje Ik ben een eilander werd speciaal ter gelegenheid van de Kunstmaand Ameland 1998 geschreven door de schilder Rob Møhlmann. In een vlot geschreven verslag, humoristisch en met de nodige zelfspot, geeft hij een openhartig beeld van de soms hilarische strijd die een kunstenaar met de maatschappij en met de Muzen moet leveren om als ‘eilander’ het hoofd boven water te houden.
Centraal in zijn meeslepend relaas staat het atelier als Eiland der Muzen waar de kunstenaar niets te vertellen heeft. Het is Ja-en-Ameland, het is er ploeteren en afzien, want ongemerkt leggen de Muzen de lat steeds hoger en als kunstenaar hun maatstaf niet langer kan volgen, laten zij ijskoud zijn eiland afzinken door eenvoudig de stop eruit te trekken. Zo herleeft nog telkens, tot op de dag van vandaag, de oude, legendarische geschiedenis van Atlantis.

Omvang: 24 bladzijden.
Formaat: 14,8 x 20,9 cm.
Illustraties: 10 waarvan 2 in kleur.
Uitvoering: geniet.
Uitgever: eigen beheer.

Museum Møhlmann

Museum MøhlmannPin It on Pinterest