Aanbieding!

Beeldbrokken

 8,00

Bij de gelijknamige tentoonstelling, die in het museum gehouden werd in de zomer van 2013, verscheen het boek Beeldbrokken dat nader ingaat op de opmerkelijke invalshoek van een beeldbrok, een deel van een vroeger geheel.

Beschrijving

Bij de gelijknamige tentoonstelling, die in het museum gehouden werd in de zomer van 2013, verscheen het boek Beeldbrokken dat nader ingaat op de opmerkelijke invalshoek van een beeldbrok, een deel van een vroeger geheel. Op zijn geheel eigen wijze neemt Rob Møhlmann ons hink-stap-sprong mee door de beeldende geschiedenis en toont ons hoe verbrokkeld deze tot ons is gekomen en hoe wij daar weer een geheel van proberen te maken. En hoe bij goede kunst schoonheid nog net zo veel in het deel als het geheel kan zitten. Maar ook hoe in de modernere kunst het volle beeld bewust meer en meer wordt afgesneden en er bewust voor een ‘beeldbrok’ wordt gekozen. Ook de 42 deelnemende kunstenaars gaan met het gegeven aan de slag en komen tot verrassende resultaten, die eveneens in dit boek zijn opgenomen. Al met al een opmerkelijke appendix bij onze grote Kunstgeschiedenis.

Omvang: 112 bladzijden.
Formaat: 24,5 x 17 cm.
Illustraties: ca. 220 in kleur.
Uitvoering: harde band, gebonden.
Uitgeverij: Museumuitgave Museum Møhlmann, Appingedam.
ISBN: geen.

Deelnemende kunstenaars

Eliot Allsop, Wilfried van den Boorn, Marjolein van den Berg, Hans Deuss, Frans Dingemanse, Ralph Douglas, Siemen Dijkstra, Ger Eikendal, Hendrik Elings, Sara van Epenhuysen, Frans Faber, Han van Hagen, Ad Haring, Chris Herenius, Marlies Heylmann, Carel Huls, René Jansen, Romee Kanis, Rob Møhlmann, Rein Pol, Huib Rademakers, Adolfo Ramón, Lia van Rhijn, Gezien van de Riet, Ben Rikken, Robin D Arcy Shillcock, Har Siekman, Frea Stuurwold, Ewald Sorbi, Rien van Uitert, Elysia Verhoeven, Ruud Verkerk, Marjolein Vernooy, Ton Voortman, Gerrit de Vries, Marijke ten Wolde, Cas Waterman, Maarten Welbergen, Marije van Wieringen, Adriana van Zoest en Theo Zwinderman.

Museum Møhlmann

Museum MøhlmannPin It on Pinterest