Exposities

Aankomend
Kunstenaars:
90
Technieken:
diversen
Duur expositie:
7 augustus t/m 25 september 2022
Publicatie/Boek:

Magnifieke Miniaturen 5
Service

Magnifieke Miniaturen 5

Magnifieke Miniaturen, de 5e editie

Hans Hage, Oefening in Onzichtbaarheid 1,
o-p, 12×12 cm, Collectie Museum Møhlmann

Het is vanzelf een traditie geworden: de Magnifieke Miniaturen. En niet in de laatste plaats op aandringen van de kunstenaars en het publiek. De eersten vragen al vroeg in het jaar of ze zich kunnen opgeven; de laatste informeren geregeld naar de komst. Het is ook een echt leuke tentoonstelling waarbij maar één regel geldt: niets is groter dan 14×14(x14)cm. Er doen zo’n 90 kunstenaars uit het hele land aan mee.

Jittie Wildeman, Kobus, ets, 9x10cm

EXTRA. In een vorige editie van de MM’s was Drago Pecenica aanwezig met 100 landschapjes in scraperboardtechniek. Ook Van der Vegt verraste ons al eerder met tientallen geschilderde Hondjes. Deze editie valt die eer te beurt aan Jittie Wildeman. Zij laat een overrompelende serie van 100 Kattenkoppen zien, uitgevoerd in de etstechniek. Ze is in 2007 mee begonnen en bedacht toen al dat het er 100 moesten worden. Maar wanneer? Dit jaar dus. Het is volbracht. De primeur is in het museum.

OPMERKING. De miniaturententoonstelling zal in zijn geheel op de eerste verdieping te zien zijn. Het voornemen is om de 2 tentoonstellingen “Het aanzien van (mijn) 1956” en een iets kleinere “Het schilderen voorbij…” op de begane grond, voor de duur van de 5e MM te verlengen. De tentoonstelling “De Meesterhand” zal dan voorlopig) niet meer te zien zijn

Museum Møhlmann

Museum MøhlmannPin It on Pinterest