Exposities

Archief
Kunstenaars:
20 kunstenaars
Technieken:
olieverf, acryl, pastel, brons
Duur expositie:
5 november t/m 17 december 2006
Publicatie/Boek:

Groepsexpositie en museumcollectie
Service

Groepsexpositie en museumcollectie

De zomer zakt zuidwaarts, herfstwinden steken hier en daar alweer snuivend de kop op, blad verschiet volop van kleur. Het is najaar en de hoogste tijd voor de laatste tentoonstelling dit jaar. Voor deze groepstentoonstelling hebben we 20 heel uiteenlopende kunstenaars bijeengezocht waarvan enkelen voor het eerst bij ons hun werk laten zien. Indien u hun namen hieronder aanklikt krijgt u daar fraaie voorbeelden van te zien. Het is allemaal nieuw werk en gevarieerd in onderwerp en techniek.

Na de grote thematentoonstellingen van het afgelopen jaar (Beste Beesten, de 9e ORT) is er in dit laatste deel van het jaar nu gelukkig ook weer de ruimte om een flink deel van de eigen collectie te tonen, waaronder enkele nieuwe aanwinsten. Kortom, een bezoekje meer dan waard.

Dat kan overigens nog tot en met zondag 17 december en daarna houden we als gebruikelijk een winterstop tot half februari. En dan bestaat er zelfs een kleine kans dat de huidige tentoonstelling de laatste te Venhuizen is geweest. Jazeker, want we gaan – met het museum – medio 2007 verhuizen naar een nieuw onderkomen te Appingedam (zie Nieuws). Echter, als alles loopt zoals gedacht, zal de allerlaatste tentoonstelling in februari 2007, na de winterstop, nog in Venhuizen plaatsvinden.

Deelnemende kunstenaars

Ralph Douglas, Flip Gaasendam, Ad Haring, Herman van Hoogdalem, Annette Koek, Marjan Koopman, Michiel Kranendonk, Rob de Lange, Petar Meseldzjia, Bob Pestman, Maria de Ruiter de Witt, Mieke Schaper, Peter Schelvis, Ewald Sorbi, Ed Ubels, Hennie Unkel, John Watling, Paul Wieggers, Marije van Wieringen, Theo Zwinderman

Een selectie van de getoonde werken

Museum Møhlmann

Museum MøhlmannPin It on Pinterest