Cantoboek

 29,50

Bijzondere uitgave, Canto Collectie – Een blik op de werkelijkheidwelke het oude Cantoboek in zwart-wit uit 1997 moet vervangen (uitverkocht).

Beschrijving

Bijzondere uitgave, Canto Collectie – Een blik op de werkelijkheidwelke het oude Cantoboek in zwart-wit uit 1997 moet vervangen (uitverkocht).
Na een heldere inleiding worden alle 124 Cantoschilderijen full-size in kleur afgebeeld op elke rechterpagina. Op de linkerpagina staat een kort ‘begeleidend’ tekstje in het Nederlands, het Engels en in het Duits. Daarboven zijn telkens 4 details uit de betreffende Canto afgebeeld.

Het boek vormt de neerslag van een wonderlijke reis door tijd en ruimte aan de hand van één enkel alledaags conservenblik van het merk Canto. Rob Møhlmann begon daaraan in 1982 en wist toen nog niet dat hij daar tot en met 1993 mee bezig zou blijven. Het geheel is een boeiend beelddicht geworden, een loflied op Møhlmann’s zogenoemde 3 W’s: Waarnemen, Werkelijkheid en Weergave. Het moge duidelijk zijn dat voor dit bijzondere project geldt dat het geheel meer is dan de som der delen. Canto betekent overigens: ‘elk der delen van een episch gedicht‘. In plat Amerikaans schijnt het ook nog eens een nadrukkelijk ‘welles!’ te kunnen betekenen (cannot – canto). Dat illustreert wel aardig Møhlmanns overtuiging dat de kunst die uitgaat van de zichtbare werkelijkheid altijd zijn bestaansrecht zal houden. Dat werd toen hij aan dit artistieke avontuur begon, door het kunstestablishment nog heftig ontkent.

Omvang: 280 bladzijden.
Formaat: 24,5 x 17 cm.
Illustraties: 150 in kleur, met 500 details.
Talen: Nederlands, Engels, Duits.
Uitvoering: harde band, gebonden.
Uitgeverij: Museumuitgave Museum Møhlmann, Appingedam.
ISBN: geen.

De officiële titels van dit boek in de drie talen zijn:

Canto Collectie – Een blik op de werkelijkheid
The Canto Collection – Reflections on reality
Die Canto Kollektion – Ein Blick auf die Realität

Museum Møhlmann

Museum MøhlmannPin It on Pinterest