Exposities

Aankomend
Kunstenaars:
onbekend aantal
Technieken:
diverse
Duur expositie:
3 april t/m 31 juli 2022
Publicatie/Boek:
Het ligt in de bedoeling om bij deze tentoonstelling een museumuitgave te doen laten verschijnen.
De Meesterhand
Service

De Meesterhand

Canto 82, (1988-89) Perspectief, o/p 40x30cm.

Thema ‘De Meesterhand’ is gerelateerd aan een gebrek aan handen van Rob Møhlmann: zijn vingers zijn te kort. Hij heeft zich daar altijd voor geschaamd, maar vindt het met 65jaar tijd voor een ‘coming out’. Eén keer (2001) eerder heeft hij zijn hand geschilderd maar dat werkje is nooit getoond. In Canto 82 (1988) is weliswaar zijn duim te zien, maar die is normaal.

Ter gelegenheid van dit jubileum heeft hij de (meer, minder of ooit) aan het museum verbonden collega-kunstenaars brutaalweg ‘om hun hand gevraagd’. Geheel vrijblijvend natuurlijk en het is absoluut aan hen om daaraan gehoor te geven of niet, want niets hoeft. Het worden er zeker 10, misschien iets meer, misschien 40; het is nog ongewis.

Maar het zal het begin vormen van de Galerij der Meesterhanden, van een collectie kunstwerken met de handen van de kunstenaars zelf. Uitgevoerd, in potlood, verf, brons, of wat dan ook. De hand van de Meester als een waardig equivalent van het kunstenaarsportret. Zulke portretcollecties zijn er veel; meesterhandcollecties nog niet één. Ook van De Meesterhand verschijnt een boek, ingebed in het persoonlijk verhaal, een kort kunsthistorisch verhaal en met natuurlijk de Meesterhanden zelf.

Museum Møhlmann

Museum MøhlmannPin It on Pinterest